Rakétapajzs a Bibliában

Nem hittem, hogy még van olyan bibliamagyarázati módszer, ami meg tud lepni. Pedig van. Forrás: ige.hupont.hu

Az hagyján, hogy a fejlécben a “Térj meg, mert elkárhozol” örömhír olvasható. (Érdekes, hogy mindkét tagmondat megvan a Bibliában, mégsem fogalmaz így soha…)
Az is hagyján, hogy az a megtérés, ha elmondom azt a bizonyos imát, ami többféle formátumban is elérhető az oldalon.

De hogy a Biblia előre beszélt az USA rakétapajzsáról, azon lehidaltam.

Bírák 9,15: “A tüskebokor azt mondta a fáknak: Ha igazán királyotokká akartok engem kenni, jertek, húzódjatok árnyékomba; mert ha nem úgy lesz, akkor tűz csap ki a tüskebokorból, és megemészti a Libánon cédrusait!”

Meghalt Gedeon, akinek hetven fia volt. Az egyik fiú, Abímelek király akart lenni, ezért megölette testvéreit és megválaszttatta magát. De az egyik testvér, Jótám mégis életben maradt, és ő mondta a példázatot a fákról, akik királyt akartak választani maguknak. A királyságot nem vállalta sem az olajfa, sem a fügefa, sem a szőlő: csak a tüskebokor (Abímelek), akiből tűz csap ki, és megemészti a kor legjobb fáit. Meg is magyarázza Jótám: ha helytelen dolog volt Abímeleket királlyá tenni, akkor “tűz csap ki” a királyból a város lakóira, és fordítva is. És tényleg, három év múlva beteljesedett Jótám szava: “Isten egy gonosz lelket küldött Abímelek és Sikem polgárai közé, ezért Sikem polgárai hűtlenek lettek Abímelekhez.”

Éljen a rakétapajzs, na meg a kontextus!

4 thoughts on “Rakétapajzs a Bibliában”

  1. Hosszas kattintgatás után a Hitgyülire mutató linkeket találtam az oldalon. Nem mondom, hogy HGY áll az oldal mögött, de az oldal készítője valószínűleg odatartozik.

  2. Megnéztem…és tényleg fura (finoman fogalmazva). Az ilyen extrém Biblia-értelmezésekkel az a bajom,hogy nagyon magabiztosan fogalmaznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.