Jövedelemigazolás

“Az igaznak a keresetéből élet lesz, a bűnösnek a jövedelméből vétek. ” (Péld 10,16)

Az igevers magáért beszél.

 • Mire költöd a pénzed? Másoknak életük származik belőle? (Lelki és fizikai értelemben is)
 • Honnan van a pénzed? Más emberek, népek kizsákmányolásából vagy tisztességesen jutottál hozzá?
 • Eszköz vagy cél a pénzed?

A második kérdésre ma Magyarországon aligha mondhatja valaki, hogy nem kizsákmányolásból jutott hozzá a javaihoz. A rajtam lévő farmert is kis kínaiak varrták össze, hiába nem személy szerint én dolgoztatom őket éjjel-nappal fillérekért.

3 thoughts on “Jövedelemigazolás”

 1. “A második kérdésre ma Magyarországon aligha mondhatja valaki, hogy nem kizsákmányolásból jutott hozzá a javaihoz. A rajtam lévő farmert is kis kínaiak varrták össze, hiába nem személy szerint én dolgoztatom őket éjjel-nappal fillérekért.”

  Hát, öhöm…
  Bocs, de én nem érzem azt hogy kizsákmányolom a kínaiakat.

 2. Hát Spirál egyet is értek veled meg nem is.
  Egyrészről valóban nem kizsákmányolás, mert Neked kell valamibe öltözködni, olyan anyagot pedig, amihez valami köze ne lenne a Távol-Keleti kis embereknek el sem tudok gondolni. Mondjuk, ha saját magad szőnél ruhát, a birkát, ami a gyapjút adja biztos, hogy olyan tápos zsákból etetnék, amit ott készült…;)
  De szerintem le kell számolnunk azzal az ideával, hogy semmi közünk sincs ehhez az egészhez. Igenis XXI.. század fogyasztói társadalma rengeteget rontott az elmaradottabb térségek életszínvonalán. Nem közvetlenül, de jobb belátni mi is egy fogaskerekei vagyunk ennek a rendszernek!

 3. Esztergomban Suzukit gyártanak. Bárki vegyen ilyen autót nem gondolom, hogy kizsákmányolná szegény magyar munkásokat.

  Ott is, meg itt is van cég amely foglalkoztat. Max. a cég zsákmányol ki, de szerintem a mai világunkban sokan örülnek a munkalehetőségnek.
  Persze fizethetnének jobban is. 🙂
  Viszont e világban oda megy a tőke, ahol olcsóbb a munkaerő. (Vagy több állami támogatást kap.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.